Artikel Nordjyske Stiftstidende onsdag d. 18. februar 2004

Køretime i børnehøjde.

FERIEFORDRIV: JakoBole Teatret byder på formiddage med musik, spas, leg og skuespil.

 Af Johs. Mortensen.

 Ålborg: - jeg tog kørekort. I en gammel Volvo. På under en time. Det vil en del børn kunne fortælle deres jævnaldrende, når de er tilbage i børnehaven eller skolen efter ferien. Og det vil ikke være den halve løgn. Et af tilbudene i denne uge fra JakoBole Teatret er formiddage med først musik og spas – eller musik og leg – og derefter teater.

Formiddagen i går indeholdt blandt meget andet bilkørsel. Børnene og deres voksne, fik en køretime.

Og bagefter var der uddeling af kørekort. Til børnene. Den eneste ældre der snød sig til et, var vist Deres udsendte, for hvis nu det rigtige skulle blive taget…..

Sandheden er, at ”kørekortet” var postkort med billeder af en århusiansk duo, Kolling og Lillebror, som mødte med ”musikalsk underholdning i børnehøjde”. Det kalder de det selv, og det er det.

Køretimen – med tilhørende Volvosang og bevægelser - gik rent ind. Men Claus og Jan Kolling, som de egentlig hedder, havde andre ting i posen, uden at være hverken belærende eller påtrængende pædagogiske.

En vældig god undskyldning, hvis man kommer for sent: - Det tog længere tid at sove…. Tilføjet gode råd om ikke at komme for sent, for hvis det er til en børnefødselsdag, så risikerer man, at der ikke er mere lagkage og flere boller tilbage. Eller Gummi-Tarzans ”Der er altid noget man er god til. Man skal bare finde ud af, hvad det er”. Budskaber, knyttet til sange, som der blev sunget med på, bevæget sig til, også i hip hop-stil. Ikke bare af børnene, også af deres forældre, papforældre, bedsteforældre og hvad der ellers var.

Desserten denne formiddag var Randers Egnsteater med ”Det er ganske vist” om H.C. Andersens liv og hans eventyr. Det var alt sammen for de fire-10-årige. I formiddag er det for de alleryngste, ligesom på fredag. Torsdag formiddag er for tre-otteårige.